Opningstider sommaren 2020

Siste opningsdag før ferien vert 2.juli.

Opningstider sommaren 2020

Kodeord til sommarles

Føl du med på sommarlesforteljinga til Mari Moen Holsve?

Kodeord til sommarles

Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Så eit frø og haust det som gror

Skrivekonkurranse om miljø

Koronapandemien har vore katastrofal for mange, men har òg medført at klimagassutsleppa har gått ned. Kva tenker du om det? Vi inviterer barn og unge til skrivekonkurranse om miljø. Med på vegen får du skrivetips frå Ingelin Røssland.

Skrivekonkurranse om miljø

75 år sidan frigjeringsdagen!

Det blir stadig gitt ut bøker om 2.verdskrig.
Her er litt av litteraturen du kan låne på biblioteket.

Ope bibliotek!

Frå og med i morgon, 6.mai, kan du igjen besøke biblioteket. Me gledar oss til gjensyn med lånarane våre 😀.

Tid for hage?

Klør du i fingrane etter å gjere klar hagen? Eller veit du knapt opp ned på ein busk?
Kanskje eit par hagebøker kan gje deg tips, inspirasjon og arbeidslyst?

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen

Jorda rundt frå sofakroken

No når vi ikkje reiser så langt, kan det vere ekstra godt å reise vekk i andre sine reiseskildringar. Her får du tips om polare eventyr, dristige seglasar og møte med det ukjende, frå Nasjonalbiblioteket sine digitale lese- og lytteopplevingar.