Påska 2019

Biblioteket er ikkje bemanna i påskeveka. Ubemanna bibliotek er ope for dei som har teikna kontrakt.

Les meir »

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Les meir »
Maleri av ein mann i ein seglbåt. Foto

Bli med på Lesebingo!

Bli med på lesebingo - vinn kinobillettar!

Bli med på Lesebingo!

Leseknappen

Fitjar folkebibliotek inviterer alle 2.klassingar i kommunen til å lese til Leseknappen. Les 10 bøker sjølv, og få eit flott jakkemerke!

Leseknappen

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Filmreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss. Ikkje la deg lura av usunne snarvegar og trendar. Bygg på dei trygge råda, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!

Les meir »
Ulike matvarer på ei skjerefjøl. Basisvarer i eit sunt kosthald. Foto.

Jula 2018

Du har tilgang til ubemanna bibliotek i heile jula.

Jula 2018

Forfattarbesøk med Kari Stai

Stor stas då forfattar av Jakob og Neikob-bøkene kom til Fitjar!

Forfattarbesøk med Kari Stai

Stadnamn i Sunnhordland

Mange møtte opp for å høyre Gunnstein Akselberg kåsere kring Stadnamne i Sunnhordland.

Stadnamn i Sunnhordland